Indisk kultur

Indisk kultur er en av de mest eksotiske som finnes!

Indisk kultur kan ikke snakkes om som en enkelt gruppering. Indisk kultur er en av de eldste og mest varierte kulturene i verden. Indisk kultur dekker tusenvis av år med innspilt historie.

Mange av restene av Indias kulturelle fortid kan fremdeles sees i dag, og mange har til og med blitt populære turistmål. India er ett av de mest besøkte landene i verden, delvis på grunn av sin rike kulturhistorie. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på deres hovedkultur i moderne tid.

Indisk kultur omfatter alt fra bygninger som Taj Mahal til maten de elsker.
Taj Mahal er en stor turistattraksjon, og det er en viktig del av kulturen i India.

Indo-europeisk bosettingsteori

Mange blir forvirret når de først får vite at hindi, bengalsk og andre offisielle språk som snakkes i India, er klassifisert som indoeuropeiske språk. Hovedårsaken til dette ligger dypt i Indias fortid.

En indoeuropeisk bosettingsbølge som skjedde i hele subkontinentet for noen tusen år siden, former fortsatt Indias kultur frem til i dag.

Kastesystemet dukket opp som et forsøk på å holde de forskjellige gruppene adskilt og for å forhindre inngift. Denne praksisen er fremdeles veldig inngrodd i indisk kultur og samfunn i dag.

Denne bosettingsbølgen ga også opphav til hinduisme og buddhisme, som også begge er indoeuropeiske religioner. Hinduismen er fortsatt Indias viktigste religion, med over 900 millioner tilhengere.

Bollywood

Bollywood produserer flere filmer enn enten Hong Kong eller Hollywood, selv om de ikke gir samme mengde inntekter. Noen Bollywood-filmstjerner har klart å gjøre overgangen.

Bollywood-filmer er veldig kjent for sine forseggjorte dansescener, der dusinvis av dansere vil komme ut og danse til en sang som kan være nesten 10 minutter lang.

Bollywood-filmer viser en veldig luksuriøs måte å leve på og gir en flukt for de millioner indianere som fremdeles står overfor mange økonomiske utfordringer.

Indisk kultur og mat

Kjøkkenet er der indisk kultur virkelig skinner. Indisk mat er kjent over hele verden for sin variasjon og smak. På toppen av det har hver region sin egen versjon av hver tallerken i tillegg til deres spesialiteter.

Alt dette kommer sammen i en buffé med smak som blander alt tenkelig krydder i utallige forskjellige retter som produserer et karneval i munnen.

Curry er en favoritt

Flere titalls karriarter er det folk flest tenker på når de tenker på indisk mat. Krydder som opprinnelig ble brukt til å forlenge matens holdbarhet, fungerer i dag som smaksforsterkere som holder folk tilbake for mer.

Kombinert med kokosmelk og annen rik væske kan karriretter langsomt koke alle typer kjøtt og gjøre det mørt nok til å falle rett fra beinene.

Curry er et fantastisk krydder i maten, og mange retter i indisk kultur baserer seg på nettopp dette.
Liker du litt ekstra krydder i mat? Da er garantert en indisk restaurant et godt alternativ for deg!

Briyani – en spesiell variant av ris

Briyani er en spesiell stil for å tilberede ris som tar timer å tilberede ordentlig, men er så verdt det når det først er gjort. En kombinasjon av krydder, søt og velsmakende krydder samt kjøtt surres over flere timer, slik at alle smakene har god tid til å sive ned i risen.

En viktigste luksuriøs vare å legge til briyani ville være safran. Safran er en av de mest eksklusive matlagingsingrediensene i verden, med en kilo som koster mye mer enn en smarttelefon. Å tilsette litt safran i Briyani eller noe annet gir den en smak som er til å dø for.

Tandoori er hjørnestenen til indisk kultur!

Tandoori kylling er en stift i enhver respektabel indisk restaurant. Kyllingbiter marineres i en blanding av krydder som får sive inn i kyllingen. Resultatet er en av de mest smaksrike kyllingstykkene du noensinne vil smake i livet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *