Kom nærmere øl kulturen i Norge

I Norge har vi en rik og spennende ølkultur som mange fremdeles har til gode å oppdage. Uansett hva slags øl du liker, så finnes det faktisk rett foran nesen på deg. Det er ingenting som en god øl – oppdag alt det ølkulturen har å by på i Norge. 

Prøv ølsmaking

Hvis man vil oppdage alt det ølkulturen har å by på i Norge, må Oslo sies å ha blitt et slags episenter av spennende barer og mikrobryggerier. Et mikrobryggeri er et lite, lokalt bryggeri som benytter seg av tradisjonelle håndverksmetoder for å brygge fantastisk øl. Denne typen øl har gjerne noen helt særlige kjennetegn. Dette er en trend som kommer fra Storbritannia, og kom frem som et opprør på den industrialiserede bryggekulturen til de store bryggeriene. Vi er også blitt mye mer spesialisert på øl her i Norge. Vi ligger gjerne litt etter, men når vi er med så går vi all in. Husker du da kaffebarene kom? Da var det for spesielt interesserte, men nå er det allemannseie. Sånn er det også med spesialkulturen innenfor øl og andre drikkevarer. Det er jo selvfølgelig noen lovmessige begrensninger på det i Norge som gjør at det ikke er fri lek når det kommer til salg av øl og alkohol generelt, men det har ikke lagt noen demper på ølkulturen i Norge, som blomstrer som aldri før.

Prøv ølsmaking i Norge og få med deg alt det gode som øl har å by på. Det er overraskende mange smaksnyanser i øl og du kan bli overrasket over, hvor  mye spennende smakskombinasjoner øl kan rumme.

Det er ikke bare i Oslo du kan prøve ølsmaking eller ølvandring. Dette er tilbud som finnes over hele landet. Ølentusiaster, eller spirende ølentusiaster kan dermed dra på ølsmaking uansett hvor de befinner seg i landet.

Opplev en spennende ølkultur

Det finnes mange forskjellige typer ølsmakinger du kan prøve. Du kan også dra på ølsmaking som kombinerer øl og mat. De villeste entusiastene vil også gjerne lære å brygge øl selv. Å brygge sitt eget øl er blitt en stor trend blant unge voksne, særlig menn. Det er ikke en trend som kommer til å forsvinne foreløpig. Når du skal brygge dit eget øl er det dog en god ide å ha godt styr på hva slags Osmaksnyanser det finnes innenfor ølverdenen. Når du har smakt mer, får du et smaksbibiliotek som gjør deg i stand til å gjenkjenne smaker på en ny måte, og det kan du lettere oversette til din egen byggeprosess. Du lærer også mer om øl og hvordan disse smakene oppstår. En ølsmaking kan altså også være et godt verktøy for deg som gjerne vil bli ølspesialist og lære å brygge selv.

Det kan også bare være du er lei av å drikke dårlig eller kjedelig øl-  det finnes mer enn Tuborg og Carlsberg og det har Nordmenn begynt å oppdage for full skrue. Det finnes ølsmaking med tema, ølsmaking med ost, ølsmaking med sjokolade og utallige andre muligheter – du kan også gå på ølsmaking som en del av et morsomt utdrikningslag. Det finnes ingen grenser eller begrensninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *