Kulturledelse

Kulturledelse er viktigere enn noensinne før

Kulturledelse blir stadig viktigere i samfunnet vårt i dag. Dette er fordi det er en bekymringsfull trend med kulturell utvanning blant mange samfunnssegmenter i dag.

Noen mennesker er bekymret for at på grunn av den veldige globaliseringen nå for tiden, så vil alle kulturer på et tidspunkt bli vasket bort av en slags global superkultur. Denne vil ikke gi noen en følelse av hensikt eller tilhørighet.

Kulturledelse kan ha den effekt at det samler folket, fremfor at folk spaserer alene som på bildet.
Hvor flink er din kultur på å samles rundt kulturledelse?

Hva er kulturledelse?

Dette er et begrep som ikke for mange er kjent med. Kulturell ledelse refererer i utgangspunktet til mennesker som tror på promotering og bevaring av lokal og tradisjonell kultur. De tar lederstillinger i samfunnet med hensyn til disse målene.

Disse menneskene kan ta en administrativ rolle i en lokal non-profit som fokuserer på en form for kulturell bevaring. Det kan for eksempel være å bevare historiske steder fra å bli revet av utviklere. Andre kan fremdeles se etter å etablere sine egne organisasjoner som driver med aktiviteter som å fremme en viss kulturell praksis.

Dette kan være med det mål å bevare praksisen for fremtidige generasjoner. Som en kan se av de ovennevnte praksisene, så er det en rekke måter og steder der mennesker opptatt av kulturell bevaring kan utgjøre en forskjell i. Nedenfor har vi gått gjennom kunstgallerier og festivaler.

 

Kunstgallerier kan fremme historien hos en kultur

Kunstgallerier er gode steder å bidra til kulturell bevaring. Kunstgallerier er enorme lagre av kunstverk. De samler kunstverk rundt omkring og ender opp med å hente inn en ganske stor samling. En måte kunstgallerier kan gjøre en forskjell på er ved å flytte fokuset mot lokale og tradisjonelle kunstverk.

Kunstgallerier kan omdirigere energien sin til å skaffe seg kunstverk som ble spesielt laget av lokale kunstnere, eller historiske kunstnere som er mer tradisjonelle og representerer nærmiljøet bedre.

Ikke at det er noe spesielt galt med internasjonale kunstverk, men hvis et kunstgalleri ønsker å hjelpe til med å bevare den lokale kulturen, så er innsamling av lokale kunstverk utført i lokal stil et veldig bra sted å starte.

 

Festivaler viser frem kulturen gjennom musikk

En annen flott måte å uttrykke kulturledelse på er å ta del i å organisere en festival. En festival som søker å vise frem den lokale historiske kulturen er veldig effektiv for å bringe kulturen til lokalbefolkningen.

Å ha en slik offentlig begivenhet vil utsette mange mennesker for skikker og tradisjoner som blir glemt. De vil ellers ikke bli utsatt for noe i det hele tatt foruten det de ser på TV.

Å organisere en festival kan være utfordrende arbeid. Du må jobbe sammen med et helt team for å delegere visse oppgaver til bestemte personer. Dette er fordi en festival av betydelig størrelse vil være for kompleks for at enhver person kan håndtere seg selv.

Festivaler er kulturledelse på sitt beste, siden det samler mange mennesker om en felles kultur.
En festival kan samle mange mennesker fra den samme kulturen på ett sted.

Kulturledelse er viktig for kulturens fremtid

Med hardt arbeid og dedikasjon til årsaken av kulturell bevaring, så kan de ovennevnte begivenhetene definitivt organiseres ordentlig. Ved å organisere slike arrangementer, så vil du kunne vise frem folk sin kulturarv. Dette inspirerer nesten sikkert mange som ser dette til også å bidra med energiene sine for å fremme og bevare sin kulturarv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *