Kulturminner

Kulturminner er en viktig del av samfunnet

Kulturminner er et område eller landemerke som har en betydelig mengde kulturell betydning. Minnet rettferdiggjør internasjonal eller lokal rettsbeskyttelse for å bevare det.

Kulturminner finnes over hele verden, og det er for mange viktige symbol på kulturen. Mange av dem er offisielt utpekt som sådan, noe som betyr at FN har tildelt landemerket eller det generelle området statusen som et verdensarvsted.

Men det er også mange steder rundt om i verden som mange lokale mennesker anser som et kulturminneverdig. Forskjellen er at den ikke er blitt offisiell. Disse nettstedene kommer i mange forskjellige former og får varierende mengder oppmerksomhet og beryktethet.

Steinformasjoner er et typisk eksempel på kulturminner i nesten alle land.
Mange land ser på formasjoner av steiner som en viktig del av kulturen som en gang levde i landet.

Historiske steder

Gamle ruiner som er bevart tilstrekkelig til i dag, kan definitivt betraktes som kulturminner. Disse historiske kulturminnene finnes ofte på steder som var sentrum for gamle sivilisasjoner.

Turister og historikere kan utforske de gamle ruinene og bygningene for å undre seg over sivilisasjonen som bygde den og kanskje gjøre nye funn ved å undersøke kulturminneområdet nærmere.

Ved å vandre gjennom mange av disse historiske kulturminnene, kan du forestille deg hvordan området var i løpet av det første. Det er definitivt en opplevelse som kan endre deg.

Religiøse steder

Mange religiøse steder er også ansett som kulturminner. Disse nettstedene kan enten brukes for religiøse formål eller bare for et turist- og arkeologisk sted.

Mange religiøse bygninger som har vært i bruk i hundrevis av år har åpnet dørene for folk som ønsker å besøke bygningen for ikke-religiøse formål.

Mange katedraler og templer rundt om i verden er klassifisert som kulturminner av FN eller deres nasjonale myndigheter som fortsatt er i bruk i dag. Mange andre er ganske enkelt historiske steder som holdes i tilstrekkelig forutsetning for turistutforskning.

Hele tettsteder

UNESCO, FNs byrå som har ansvaret for å utpeke steder som verdensarvsteder, har vært kjent for å klassifisere hele byer eller byer som verdens kulturarvsteder.

Disse stedene har vanligvis en veldig høy tetthet av kulturminner som er av tilstrekkelig variasjon til at UNESCO føler behov for å gi sitt beskyttelsesstempel.

Disse lokalitetene er ofte allerede populære turistmål som får et betydelig antall besøkende hvert år. Ganske ofte kan disse lokalitetene lobbye for denne statusen som en måte å beskytte kulturminnene sine mot overutvikling.

Fordelene med kulturminner

Kulturminner kan gi mange fordeler for lokalbefolkningen så vel som for menneskeheten som helhet. Kulturminner er bevart med flere motivasjoner i tankene.

Kulturminner lar lokalbefolkningen bevare sin historie og identitet. Fordi historie er en så integrert del av et folks identitet, er det å bevare de fysiske manifestasjonene av den historien veldig viktig for å bevare et folks identitet.

Kulturminner gir også en trygg havn for bevaring av menneskehetens kollektive arv. Mange mennesker anser alle kulturminner som alle menneskers ansvar for å bevare og beskytte fordi de alle er en del av menneskehetens delte kulturelle og historiske identitet.

Pyramidene er bare et utvalg av kulturminner som nasjoner tjener milliarder på hvert eneste år.
Pyramidene i Giza er en attraksjon for turister fra hele verden, og disse bringer store inntekter til økonomien.

Tjene penger på kulturminner

Mange land bruker sine minner som inntektskilde. Dette gjelder spesielt for land uten betydelige industrialiseringsnivåer.

Mange lokale kan tjene bedre til turister enn de ville ha involvert i den lokale livsoppholdsøkonomien. Ganske ofte gjør turisme familier i fattige land å unnslippe fattigdom og forsørge seg selv og sine barn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *