Spansk kultur

Spansk kultur er noe av det vakreste som finnes!

Spansk kultur er en veldig interessant kultur. Dette er først og fremst på grunn av hvor mye det har utviklet seg gjennom århundrene og hvor mange forskjellige påvirkninger det har innarbeidet.

Spansk kultur er ganske lik portugisisk kultur bare fordi de har gått gjennom mange av de samme opplevelsene. Spansk kultur har også noen likheter med andre romantikk kulturer, og de har blitt et symbol for mange av disse.

Spansk kultur blandet nytt og gammelt, og deres kulturlandskap, her fra Malaga, vitner om en fantastisk historie også!
Malaga er en av Spanias vakreste byer, og her blendes historie sammen med det moderne samfunnet.

Romertiden hadde en stor effekt

Spansk kultur ble først til stede med ankomsten av fønikerne, som selv stammet fra det som i dag er Libanon på den andre siden av Middelhavet.

Under romertiden var området som i dag er Spania befolket av visigotene og ble ansett for å være barbarer sammenlignet med romerne. Så igjen, det var romersk oppfatning som kunne være partisk.

Etter Roma-fallet fortsatte visigothene å utvikle den katolske kirken på den iberiske halvøy og flere riker dukket opp etter Romas fall. Den mektigste viste seg å være Castiles of Aragon, som ga Spania sitt navn og sitt basalspråk.

Andalusia er en viktig del av spansk kultur

Spansk kultur ble også påvirket av den mauriske invasjonen og okkupasjonen av den iberiske halvøy i syv hundre år. Mye historisk arkitektur i Spania kan spores til den perioden.

Det var i løpet av denne tiden at de mange kongedømmene i Spania begynte å bli innlemmet under en enkelt monark under ledelse av kastilene.

Fram til dette tidspunktet hadde kongedømmene merkbart forskjellige kulturer så vel som språk. Men da de sakte ble integrert sammen, begynte disse skillene å forsvinne og en bredere spansk kultur begynte å slå rot.

Regionale variasjoner i spansk kultur

Til tross for innsatsen for å integrere de forskjellige regionene kulturelt, er det fortsatt noen forskjeller i dag. Selv om det ikke er så mye som før, er det fortsatt noen reelle forskjeller mellom regionene.

Den mest markante regionen vil være regionen Catalonia. Catalonia ligger i det nordøstlige hjørnet av Spania med Barcelona som hovedstad. Katalansk snakkes mye der sammen med spansk.

Katalonere setter sin ære i sin særegne kultur og prøver sitt beste for å bevare den. Dette har resultert i noe politisk friksjon, men totalt sett gir dette turister mer variasjon når de besøker Spania.

Baskerne er nærmest sitt eget land

Den baskiske regionen i Spania er en annen veldig særegen del av landet. Kulturen der er ganske forskjellig på grunn av eksistensen av det baskiske språket.

Baskisk er ikke et indoeuropeisk språk og er veldig forskjellig fra alle andre språk som for tiden eksisterer. Besøkende som ikke er klar over dette, blir veldig overrasket når de besøker den baskiske regionen.

Turledere er veldig opptatt av å peke på dette sjarmerende skillet for å vise kulturelt mangfold som finnes i Spania.

Okseløp og tyrefekting

Et av Spanias mest ikoniske kulturelle symboler er oksekjemperen. Oksekamp er en integrert del av spansk kultur og demonstrerer en robust raffinement som gjør spansk kultur unik.

Selv om de ble fordømt av noen dyrs rettighetsgrupper, er tyrefekting fortsatt sterkt støttet av det spanske folket som en del av deres arv og identitet.

Tyrefekting er en sentral del av spansk kultur, her fra en av mange arrangementer.
Under tyrefekting er det om å ikke bli truffet – for det kan gjøre virkelig vondt!

Romantikkens kultur på spill

Et annet kjennetegn ved kulturen og spanske mennesker er at spanske mennesker er veldig romantiske, spesielt spanske menn. Dette har blitt en kulturell distinksjon av spanske mennesker i inn- og utland.

Denne kultur for romantikk har kommet til å betegne spansk kultur og middelhavskultur mer bredt. Så når folk tenker på varmere klima som Middelhavet, vil de ikke bare tenke på de fine strendene og det varme været, men også på de romantisk innstilte lokalbefolkningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *