Symbol

Symbol i dagens kulturlandskap

Et kulturelt symbol er et veldig viktig aspekt av en kultur. Kulturelle symboler er noen av de første tingene du vil se fra en kultur som en utenforstående. Ett av de første symbolene mange ser for Norge er for eksempel det norske flagget. Dette kan i seg selv betraktes som selve symbolet til norsk kultur.

Symbol kan manifestere seg i mange ting, slik som ørnen i USA for eksempel.
Ørnen er ett av de fremste eksemplene på symbol i den amerikanske kulturen.

Hva er et kulturelt symbol?

Generelt sett er kulturelle symboler de mest fremtredende aspektene ved en bestemt kultur. Det er i motsetning til subtile kulturelle aspekter som sosiale kulturer og normer for en kultur. Kulturelle symboler er forskjellige fordi det er de første som dukker opp i en utlendings sinn når de tenker på en bestemt kultur.

Et nasjonalt eller regionalt flagg blir sett på som det mest åpenbare eksemplet på et kulturelt symbol. Det er fordi det for enhver kultur vil være det mest fremtredende for utenforstående å se. Et annet kulturelt symbol kan være en person, da vanligvis monarken. Selv om monarken ikke er en permanent person, så er de ikke desto mindre et veldig fremtredende trekk når du viser frem kulturen til omverdenen.

Monarken prøver vanligvis å opprettholde et kongelig bilde på grunn av denne virkeligheten. Han eller hun bestreber seg på å være et eksempel på idealene i kulturen de representerer. Som sådan beholder de svært regimenterte liv for å opprettholde denne høye standarden.

 

Andre eksempler på kulturelle symboler

Et lands nasjonale blomst kan definitivt også betraktes som et kulturelt symbol. Dette gjelder spesielt hvis den nasjonale blomsten vises tydelig i landskapet og spesielt på prominente turiststeder i hele landet. Den nasjonale blomsten er unik. Denne kan brukes som et kulturelt symbol. Det er fordi det vanligvis er en blomst som er veldig eksklusiv for klimaet og miljøet i landet.

Et annet eksempel på et kulturelt symbol knyttet til landets miljø er nasjonaldyret. Ikke alle land har et nasjonalt dyr, men det vanlig at et land plukker et dyr som nesten unikt oppholder seg i det landet. Den amerikanske ørnen er for eksempel et kulturelt symbol på USA. Det er fordi dens habitat nesten utelukkende er innesperret innen grensene til USA.

Et lands tradisjonelle antrekk er nok et eksempel på et kulturelt symbol. Så lenge en kulturell gjenstand er veldig visuelt fremtredende, så kan den i grunn betraktes som et kulturelt symbol. Derfor, så lenge nasjonaldrakten har en fremtredende rolle når det gjelder synligheten på den internasjonale scenen, så kan den absolutt telle som et kulturelt symbol.

Sist men ikke minst kan også kjendisene til et land betraktes som et kulturelt symbol på et land. Dette gjelder spesielt når folk tenker på en viss kjendis når de ser for seg det landet. For eksempel kan David Beckham betraktes som et massivt kulturelt symbol for England. Det er ganske enkelt fordi så mange tenker på David Beckham når noen nevner landet England.

 

Viktig i landets overordnede kultur

Alt i alt er kulturelle symboler veldig viktige for et land å ha. Kulturelle symboler er det første som kommer i tankene når man tenker på det landet. Det er viktig at de opprettholdes for kommende generasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *