Ukultur

Ukultur er både positivt og negativt

Ukultur refererer vanligvis til personer som ikke har veldig sofistikert smak i forskjellige omgivelser. Disse innstillingene kan være med hensyn til god mat, god drikke og mange andre kulturelle produkter.

Det er mange måter en persons kulturnivå måles i en hovedkultur i dag. Noen er kanskje mer saklige enn andre, men det er få som de fleste bruker.

Mange steder er øl en del av kulturen, mens andre vil hevde at alkohold er ukultur på sitt verste!
Er øl en del av din kultur? Det kan for andre være et tegn på en dårlig kultur!

Pedagogisk ukultur

Mange anser utdanningsnivået som en god fullmektig som brukes til å måle noens kulturnivå. Begrunnelsen er at jo mer du har lært, jo mer kultur har du en tendens til å være.

Mennesker med universitetsgrader, spesielt avanserte grader, blir generelt sett på som mer kultiverte enn andre. Det antas at de lærte mange fag på universitetet, inkludert emner om kultur.

Som et resultat blir de sett på som en mer autoritet i kulturelle spørsmål enn mennesker som er mindre utdannet. Mens mange mennesker tror at dette er et feil mål på hvor kultiverte noen er, er det ikke desto mindre et standardmål for mange mennesker.

Ukultur i form av smak

En persons smak i visse kulturprodukter brukes av mange til å måle om de er kultiverte eller ukulturerte. Dette kan bli vanskelig bare fordi det noen anser å være ukulturert i dette riket, kanskje ikke er det samme som andre.

Videre er det forskjellige kategorier av kulturelle produkter som folk tildeler forskjellige prioriteringer mot basert på personlige preferanser.

Mat og drikke

En persons smak i hvilken mat og drikke de spiser kan brukes til å se hvor kultiverte eller ukulturerte de er. Visse typer mat og drikke blir generelt sett mer positivt enn andre.

For eksempel kan det å glede seg over kulturen på en bestemt lokal restaurant gjøre at en person virker mindre ukulturert enn ellers. Visse typer vin kan også hjelpe i denne forbindelse.

Det er vanligvis et visst sett med mat og drikke som folk kan konsumere for å bli sett på som mindre ukulturert i de fleste menneskers øyne.

Underholdning må ikke glemmes

En persons valg av underholdning brukes også av mange mennesker til å måle hvor kulturerte eller ukulturerte de er. Selv om mange mener underholdningssmak er svært subjektiv, har det ikke stoppet mange former for å dømme mennesker fra dette perspektivet.

For eksempel blir folk som deltar på klassisk musikk og operahow av mange sett på som veldig smak av høy klasse. I kontrast til det, er det mange som lytter til bestemte musikksjangre som veldig kulturerte fordi den spesielle sjangeren blir sett på.

Ukultur og atferd

En persons atferdsmønster blir vanligvis sett på som en måte å måle nivåer av kultur på. Hva som utgjør ukulturerte atferdsmønstre er et mindre kontroversielt tema. Det er mange atferdsvaner som nesten universelt sett som dårlige i smak og usikret generelt.

Spytting er sjeldent høflig

Hvis noen spytter på fortauet, vil det vanligvis bli sett på som uskulturert oppførsel. Å spytte i offentligheten gjør fellesmiljøet mindre hyggelig for andre.

Dette blir vanligvis sett på som noe som skal unngås. Derfor blir alle som deltar i denne oppførselen generelt sett i et negativt lys.

Spytting er til motsetning av mye annet innen ukultur nesten universelt godkjent som dårlig.
Det er veldig få kulturer i dag som anser spytting, da spesielt offentlig, som noe hyggelig og ønskelig.

Å snakke høyt er ikke respektfullt

Avhengig av hvor du er, kan det å snakke høyt i offentligheten sees på som ukulturert oppførsel. Mange ser denne oppførselen som forstyrrende for folkefreden og anser det som en plage.

Som du kan se, det er mange måter å måle hvor kultiverte eller ukulturerte en person er. Enten du er enig i metodene mange bruker er helt opp til deg og ditt verdisystem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *